Hertog Jan

Over smaak valt te twisten

Bier is al lang geen bier meer. Tegenwoordig is de bierwereld een gigantisch labyrint aan soorten, smaken, manieren van brouwen en rijpen. Van eenvoudig pilsje tot een bijna culinaire ervaring. De echte bierfanaat is nooit verzadigd en blijft altijd op zoek naar dat ene, nieuwe, speciale biertje dat net weer even anders is dan al die anderen. Deze bierfanaat kijkt dan ook elk jaar reikhalzend uit naar Vatgerijpt, het kroonjuweel van bierbrouwer Hertog Jan, waarbij Hertog Jan’s Grand Prestige-bier gerijpt wordt in vaten van andere dranken. Hoe zorgen we ervoor dat de echte bierkenners bijdragen aan het imago van Hertog Jan als ambachtelijk en kwalitatief hoogwaardig biermerk?

 • Dit deden we
 • Strategie
 • PR concept
 • Influencer aanpak
 • PR campagne
 • Aanpak

  Lang voor de lanceerdatum beginnen we met het lekker maken van bierconnaisseurs die werkzaam zijn in de media. Afhankelijk van de smaak of het type bier van het betreffende jaar, ontwikkelen we samen met brand agency The Valley pers- en influencerpakketten, die we nauwkeurig verspreiden onder pers en influencers, zonder dat daarbij de exclusiviteit van de limited edition in het geding komt. 

  Impact

  Behalve erg lekker, was de lancering van Vatgerijpt in 2021 een groot succes. Het bier was al in 29 minuten volledig uitverkocht. Behalve onder bierfans en -kenners is Hertog Jan Vatgerijpt breed zichtbaar geweest in lifestyle-, food- en businessmedia, waarbij de ambacht en kennis van de brouwers van Hertog Jan belicht werd. 

  Bovendien wonnen we in 2021 een Zilveren Effie voor impactvolle propositie.

  33

  Publicaties

  €412.000

  Mediawaarde

  4.3 MLN

  Bereik

  Awards

  SAN

  Zilvere Effie