Categorieën
Campagnes

Letterlijk de drukte ontduiken tijdens Koningsdag met een Submarine van Subway

Onderzeeërs in de Amsterdamse grachten tijdens Koningsdag? Wel ja! Het was even gek opkijken toen er tijdens Koningsdag een aantal Subway Submarines opdoken in de Amsterdam. Om feestgangers te helpen zich door de Koningsdag-drukte te verplaatsen, bracht Subway mensen via het water - en onder het genot van een Royal Sub broodje - van A naar B.

Amsterdam stroomt ieder jaar weer vol met duizenden feestgangers die naar de hoofdstad komen om Koningsdag te vieren. Te midden van al het oranjegedruis kwam Subway deze editie met vrij spectaculaire actie. Om gestrande feestgangers op gang te helpen, voeren er dit jaar drie Submarines door de grachten. 

Feestvierders die met een knorrende maag ergens in de mensenmassa gesandwicht stonden, konden aan de Amstel een Royal Sub bestellen; een koninklijk broodje dat Subway speciaal voor Koningsdag ontwikkelde. Het broodje kon via de Thuizbezorgd-app besteld worden voor het symbolische bedrag van 27 cent. In plaats van per scooter, kwam de koerier vervolgens aanvaren met een Royal Sub van meer dan 8 meter die je oppikt vanaf de Amstel. Deze aten de liefhebbers tijdens een tocht op de submarine, terwijl de drukte letterlijk ontdoken werd.

Aan Team Hagens de opdracht om een PR-campagne te ontwikkelen om de Subway Sub in de media onder de aandacht te brengen. In aanloop naar Koningsdag toe en op de feestdag zelf leverde dat publicaties op bij o.a. Havenloods, Fonk, In De Buurt, AD, VK Magazine en FHM.