Categorieën
Campagnes

Nieuwe serie 1985 op NPO Plus over woelige jaren 80

De serie ‘1985’ gaat over de Bende van Nijvel en is te zien op NPO Plus.

In ‘1985’ volg je het verhaal van Marc, Franky en Vicky die zich proberen te redden in de turbulente jaren 80, waar de Bende van Nijvel actief is. De Bende van Nijvel, een criminele groep uit België, pleegt in de jaren 80 een reeks moorden en overvallen. Marc en Franky starten een carrière bij de Rijkswacht gedurende deze woelige tijd. Ze belanden zo midden in de strijd en komen lijnrecht tegenover Vicky te staan. Zij studeert rechten en botst door haar linkse idealen met de jongens. 

Hagens keek hoe we op een aansprekende manier verdieping op het verhaal konden bieden. We doken in het verhaal van 1985 en de impact van de Bende van Nijvel op België. We focusten ons hierbij op de nostalgie van de jaren 80 met daarbij een link naar de serie, dit alles uiteraard met respect voor de slachtoffers. Het resulteerde in een PR aanpak waarbij we op een originele typemachine het persbericht typten en deze papieren variant per post naar een geselecteerde groep media titels stuurden. Naast het persbericht verstuurden we een perspakket volledig in ‘1985’ stijl. Een dossierdoos gevuld met schoudervullingen, muziekcassettebandjes, een walkman, buttons, multomappen, een labelmaker, een kleine Golf GTI, een krant, een begeleidende brief en een QR code naar de screen link verstuurden we naar alle relevante Nederlandse media.

En met gewenst resultaat.. Zo interviewde ‘Manners’ de scenarist Willem Wallyn, nam ‘Alle Geschiedenis Ooit’ het als tip mee in de podcast, wijdde ‘De Geschiedenispodcast’ een aflevering aan de serie, interviewde ‘LINDA.’ Vicky uit de serie en besprak Eline de Ruig het in ‘Goeiedag Haandrikman!’ op radio 5. Verder besteedden onder anderen Metro, Volkskrant, Het Parool, TV Gids, Nouveau, JAN Magazine en Koffietijd aandacht aan de serie.