Categorieën
Nieuwsupdate

HAGENS staat stil bij Keti Koti

Op 1 juli is het Keti Koti, de dag waarop we het slavernijverleden van ons land herdenken en de afschaffing van de slavernij vieren. Een ontzettend belangrijk moment om ieder jaar bij stil te staan. Ook als bureau waren we daarom met trots betrokken bij verschillende Keti Koti initiatieven in 2023.

Het slavernijverleden is een pijnlijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze geschiedenis. Na ruim 200 jaar schafte Nederland op 1 juli 1863 de slavernij af. In 2023 is dat precies 150 jaar geleden. Een dag voor heel Nederland om bij stil te staan, daarom vinden wij dat 1 juli sowieso een nationale feestdag – en dus een vrije dag – moet zijn en werken mee aan verschillende Keti Koti initiatieven. 

Zo werkt HAGENS voor Omroep Zwart. Zij maakten twee programma’s rondom de herdenking en de viering van Keti Koti. Daarnaast werkte wij mee aan een speciaal non-profit project van BUCK AMS, in samenwerking met de Black Archives en de Universiteit van Amsterdam.

Omroep Zwart
In aanloop naar Keti Koti gaf Akwasi dinsdag 27 juni de jaarlijkse Anton de Kom-lezing in het Verzetsmuseum in Amsterdam. Hij sprak daar over verzet, de huidige staat van Nederland en waarom radicale veranderingen soms nodig zijn. Akwasi vertelde hier afgelopen week ook over in de aflevering van Op1. Daarnaast werkte Omroep Zwart dit jaar samen met de EO om de programma’s “Herdenk Keti Koti” en “Vier Keti Koti” te realiseren die te zien waren op NPO 1. 

Keti Koti Angisa
Creative agency BUCK AMS heeft dit jaar een speciaal Keti Koti angisa ontworpen, een traditioneel Surinaamse sjaal, ter gelegenheid van Keti Koti. Alle opbrengsten hiervan gaan naar de Black Archives. Wij hielpen BUCK AMS om zichtbaarheid te creëren, gaven advies op het gebied van PR en communicatie en benaderden verschillende media.

HAGENS hecht veel waarde aan het doel van deze twee projecten. Daarom zullen wij ons ieder jaar blijven inzetten voor de zichtbaarheid van de herdenking en viering van Keti Koti in Nederland.