Categorieën
Campagnes

Hertog Jan lanceert nieuw bier met ‘tijd’ als hoofdingrediënt

De lancering van de Grand Pilsener markeerde een bijzonder moment in de geschiedenis van Hertog Jan. Voor het eerst bracht de Limburgse brouwerij op grote schaal een nieuwe pilsener variant op de markt. Team HAGENS kreeg de opdracht om het bier bij de Nederlandse pers te introduceren. En met succes.

De brouwers van Hertog Jan namen ruim de tijd om tot het ultieme recept te komen voor de  nieuwe pilsener. Uiteindelijk vonden ze met de Grand Pilsener de perfecte balans tussen zoet en licht fruitig, met tegelijkertijd een bittere afdronk. Een bijzonder bier, met een idem hoofdingrediënt, namelijk ‘tijd’. Door de pilsener extra lang te laten lageren, creëerden de brouwers een gedurfde smaakervaring en lieten ze zien wat voor moois er ontstaat wanneer je ergens nét iets meer de tijd voor neemt.

De waarde van tijd staat niet alleen centraal in het brouwproces, ook is het een bier waar je echt even voor gaat zitten. Het concept van tijd vormde daarom ook de basis voor de PR-campagne. Team HAGENS kondigde de komst van de Grand Pilsener in de media aan en verspreidde perspakketten onder diverse journalisten en food- en bierinfluencers . Om hen te laten proeven van de Grand Pilsener en ze even te stil te laten staan in het moment. Hiervoor waren alle middelen in het pakket aanwezig, met onder andere een Hertog Jan chillplaid en -trui, het boek Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim en natuurlijk de Grand Pilsener zelf.
Van de Grand Pilsener werd geproefd, genoten en… over gepubliceerd! Onder andere MAN-MAN, JFK, Fonk, Entree Magazine, Bierista en FEM-FEM deelden het nieuws met hun lezers. Ook op Instagram deelde onder andere Sikke Famous Beer Inspector en 2beerlovers de Grand Pilsener.