Categorieën
Campagnes

La Vie zorgt voor spektakel met vegan bacon

Het Franse merk La Vie lanceerde een nieuw soort plantaardige bacon in Nederland dat zowel de smaak, het uiterlijk als de textuur van varkensspek nabootst. Inwoners van Haarlem maakten op ludieke wijze als eerste kennis met het spek(takel).

Het vet van spek is essentieel voor de smaak en zorgt er tegelijkertijd voor dat het een moeilijk soort vlees is om na te maken. La Vie richtte zich daarom eerst op de ontwikkeling van een recept voor plantaardig vet waar het merk uiteindelijk patent op verkreeg. Na meer dan drie jaar en 5.000 tests sloeg La Vie erin om een plantaardig alternatief voor spek te maken dat de smaak, het uiterlijk en de textuur van varkensvlees nabootst. Dat La Vie de “authentieke” bacon met diens spek zo precies weet na te bootsen was voor de Franse varkensvlees lobby dan ook een reden om het merk aan te klagen. La Vie zelf ziet dit overigens als een groot compliment.

Nadat in september bekend werd gemaakt dat er in Haarlem een verbod komt op vleesreclame startte La Vie in samenwerking met Fitzroy direct een campagne om de inwoners van de stad als eerste kennis te laten maken met het merk. Met de teksten “Sorry Haarlem, you can’t ban this bacon ad”, “Finally, no more meats on billboards” en “Nobody wants to see a bacon ad nowadays” kondigde La Vie zich in de stad aan. 


HAGENS was verantwoordelijk voor de PR-campagne rondom deze lancering. Onder andere Culy, Men’s Health, Bedrock en Kookfans publiceerden over de bacon. Ook schreven Adformatie, MarketingTribune en Noord-Hollands Dagblad over de ludieke campagne in Haarlem.