Categorieën
Campagnes

#rekenafmetfraude van ABN AMRO maakt Nederlanders bewust van nodige beveiligingsmaatregelen

Online fraude neemt ieder jaar toe, en oplichters verzinnen steeds weer nieuwe manieren om geld afhandig te maken. ABN AMRO wil met de nieuwe voorlichtingscampagne #rekenafmetfraude mensen helpen zich beter tegen oplichters te wapenen en ze te stimuleren hun betaal- en spaarrekeningen extra te beveiligen. 

Fraude is een belangrijk onderwerp voor ABN AMRO om aan het licht te brengen. Om deze reden hebben we al diverse eerdere campagnes rondom fraude te hebben opgezet, steeds met een nieuwe invalshoek. Nu vroeg ABN AMRO team HAGENS opnieuw een PR-aanpak rond dit onderwerp te ontwikkelen. In samenwerking met ABN AMRO en Ipsos zetten we daarom een onderzoek op. Hieruit bleek onder meer dat één op de vier Nederlanders de betaalrekening zelf niet extra beveiligd heeft tegen oplichting. Dit is zonde natuurlijk, zeker omdat een extra beveiliging zoals zelf ingestelde pas- of daglimiet door het overgrote deel van de mensen niet als ongemak ervaren wordt.

Met de bovengenoemde en andere onderzoeksresultaten creëerden we nieuwe ‘insights’ met een relevante en actuele link naar de campagne. We verwerkten de resultaten in een persbericht en brachten het bij media onder de aandacht. Dit leverde mooie verhalen op in o.a. De Telegraaf, Algemeen Dagblad en de regionale dagbladen, en kwam het ook nog voorbij op Q-Music en het tv-programma ‘Opgelicht?!’. Eindsaldo: een free publicity waarde van bijna 1 miljoen euro en een spectaculair bereik van ruim 9,5 miljoen mensen.