Categorieën
Awards

Team Hagens ontvangt SponsorRing voor campagne ‘Een nog onverteld verhaal’

Een prijs voor team HAGENS! Recent ontvingen we onze eerste SponsorRing voor de campagne ‘Een nog onverteld verhaal’ van ABN AMRO en WOMEN Inc. De naam van de campagne leidt af van het rapport dat WOMEN Inc. eerder naar buiten bracht. WOMEN Inc. is een belangenorganisatie die werkt aan gelijkheid voor mannen en vrouwen in de samenleving. In het rapport worden de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke kunstenaars uitgelicht. De campagne van ABN AMRO x WOMEN Inc. richtte zich op ongelijkheid in de kunst.

Uit het rapport ‘Een nog onverteld verhaal’ blijkt dat je in de kunst beter een man kunt zijn. Mannen verdienen in de kunstsector namelijk maar liefst 50% meer dan vrouwen. Daarnaast is duidelijk geworden dat op kunstacademies gedoceerd wordt aan de hand van voorbeelden van voornamelijk mannelijke kunstenaars en worden vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd in musea.

Team Hagens ontwikkelde een free publicity campagne gedreven PR-campagne met als doel om de conversatie te starten over ongelijkheid in de kunstsector. Met het rapport en onderzoek hebben wij de Nederlandse media bestormd. En met succes! We behaalden een voorpagina artikel in het Parool en free publicity publicaties in o.a. NRC, LINDA., BNR, NPO Radio 1 Journaal. En als kers op de taart vroeg Staatssecretaris Uslu het rapport van ABN AMRO en Women Inc. op en liet weten op de hoogte te willen blijven.

We zijn ultra blij dat we met zo’n impactvolle en maatschappelijk gedreven PR campagne deze prijs hebben bemachtigd. Gelijke kansen creëren gaat echter niet vanzelf. ABN AMRO zet daarom hun invloed ten goede in bij de samenwerkingen en partnerships. Samen met de partnermusea blijven zij zich de komende contractperiode inzetten voor meer zichtbaarheid en gelijke kansen voor vrouwelijke kunstenaars.

Veel dank aan ABN AMRO Bank N.V. en WOMEN Inc!