Categorieën
Campagnes Klanten

STRAAT Museum en ABN AMRO openen tentoonstelling ‘Women in Street Art’

STRAAT Museum en ABN AMRO willen met een nieuw partnership meer aandacht en zichtbaarheid geven aan vrouwelijke street artists en daarmee gendergelijke kansen in de scene creëren. Daarom openen ze de tentoonstelling 'Women in Street Art' waarmee ze vrouwelijke rolmodellen in de schijnwerpers zetten.

Street Art is de afgelopen decennia uitgegroeid tot één van de grootste kunstbewegingen. De kunstvorm die ooit opkwam om maatschappelijke thema’s te agenderen – en die tegenwoordig nog steeds een afspiegeling is van wat er in de wereld gebeurt – is inmiddels uitgegroeid tot internationaal erkende kunst. 

Hoewel de scene voornamelijk bestaat uit mannen, zijn er ook veel invloedrijke vrouwelijke street artists actief. Toch is dit nog niet terug te zien in de representatie van kunstenaars. Met de tentoonstelling Women in Street Art zetten STRAAT en ABN AMRO deze vrouwelijke rolmodellen in de schijnwerpers. Daarmee hopen ze kunstenaars in spé aan te moedigen om hun eigen talent te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan gelijke kansen voor iedereen. Tijdens Women in Street Art wordt het werk uitgelicht van diverse vrouwelijke street artists, waaronder de internationaal gerenommeerde Lady Aiko en Nederlandse graffiti-icoon Mick La Rock.

Sponsoring Kunst & Cultuur
Het vernieuwde sponsorbeleid van ABN AMRO binnen kunst & cultuur zet nog meer in op gelijke kansen voor iedereen.  De bank wordt hoofdpartner van STRAAT om gezamenlijk meer aandacht en zichtbaarheid te geven aan vrouwelijke rolmodellen, en daarmee gendergelijke kansen in de scene te creëren. De organisaties werken daarbij samen met WOMEN Inc., de belangenorganisatie waar ABN AMRO sinds 2021 een samenwerking mee heeft. Met behulp van hun kennis en expertise op het gebied van gelijke kansen, adviseert WOMEN Inc. hoe de bank en diens culturele partners hun doelen kunnen behalen.

Team HAGENS bracht de tentoonstelling onder de aandacht en vertelde de verhalen van deze kunstenaars bij de Nederlandse media. Dat resulteerde in prachtige publicaties bij onder andere de Telegraaf, Numero Magazine, AT5, ModMod, FunX, Adformatie en Het Parool. 


Women in Street Art is tot 28 mei 2023 te zien in STRAAT op het NDSM-Plein 1 in Amsterdam. Voor meer informatie zie straatmuseum.com of instagram.com/straatmuseum.