Categorieën
Awards

Internationale erkenning voor The Bookcase for Tolerance van de Anne Frank Stichting

The Bookcase for Tolerance van de Anne Frank Stichting, een project van Innocean Berlin en Media.Monks in samenwerking met HAGENS, ontvangt internationale erkenning. Nadat de campagne eerder twee Webby's won in de categorieën augmented reality en diversiteit, valt deze nu ook uitgebreid in de prijzen bij de D&AD Awards.

Op UNESCO International Day of Tolerance, lanceerde de Anne Frank Stichting The Bookcase for Tolerance. Deze app vertelt het verhaal van Anne Frank en van vier jongvolwassenen die vandaag de dag nog steeds te maken hebben met antisemitisme, racisme en discriminatie in de Nederlandse samenleving. Onder het motto van #DontHateEducate wil de Anne Frank Stichting dit met behulp van persoonlijke verhalen tegengaan.

De prijzen op een rij:
– Webby / Juryprijs voor het beste gebruik van augmented reality 
– Webby / Publieksprijs in de categorie van diversiteit
– Yellow Pencil / Entertainment
– Wood Pencil / Graphic Design
– Wood Pencil / Experiential 
– Wood Pencil / Digital Design
– Shortlist / Digital / Storytelling

HAGENS was verantwoordelijk voor de PR-campagne rondom de lancering van de app. Met een free publicity gedreven aanpak brachten we The Bookcase for Tolerance onder de aandacht bij diverse media.Dit resulteerde in mooie publicaties van onder andere Nu.nl, Koffietijd, TechCrunch, LINDA. en Adformatie.

Terugkijkend op dit mooie project, in samenwerking met INNOCEAN Berlin, Media.Monks, MassiveMusic en Ted Alkemade, zijn we als HAGENS natuurlijk erg trots op deze prestatie.