Categorieën
Hagens

Beeld & Geluid opent deuren van compleet nieuw Mediamuseum

Afgelopen weekend opende Beeld & Geluid de deuren van het meest interactieve mediamuseum ter wereld waarin het (social) medialeven van de bezoeker volledig centraal staat. Het museum past zich live aan terwijl bezoekers handingelingen uitvoeren, waardoor niemand dezelfde museumreis ervaart, en het een doorkijk biedt naar de toekomst.

Sinds het vorige museum in 2006 opende, is het medialandschap drastisch veranderd. De komst van smartphones en YouTube zorgden voor een explosie in het social mediagebruik. Beeld & Geluid vond het daarom tijd voor de bouw van een compleet nieuw Mediamuseum. De vijf zones in het museum – Delen, Informeren, Verkopen, Vertellen en Spelen – laten zien hoe we nu in de media leven. In elke zone zijn interactieve opdrachten te doen en fragmenten te zien die de media van toen, nu en de toekomst duiden, zoals het bouwen van een game tot aan ontdekken van hoe sluikreclame werkt. 

Maar zonder verleden immers geen toekomst. Het nieuwe mediamuseum geeft toegang tot Neerlands grootste media-archief in al haar kleurrijke facetten. Eindelijk krijg je de kans om dichtbij de originele tandjes van Theo en Thea te komen. Of misschien kijk je liever de eerste aflevering van Telekids terug?

HAGENS’ founder Sarah Hagens heeft als lid van de Raad van Advies bijgedragen bij de invulling van de ruimtes van dit bijzondere, gloednieuwe museum. Ga het zien!

Meer informatie op: https://www.beeldengeluid.nl/