Categorieën
Campagnes

Documentaireserie Kanaal Sociaal volgt mantelzorgers

Zo’n 5 miljoen mensen in Nederland geven mantelzorg aan bekenden of naasten, maar wie zorgt er eigenlijk voor hen? De nieuwe HUMAN-documentaireserie Kanaal Sociaal volgt zes personen die voor een dierbare zorgen.

Kanaal Sociaal maakt de balans op van een piepend en krakend zorgsysteem. Ingrijpende beleidswijzigingen zorgden er in de laatste decennia voor dat mantelzorgers de steunpilaren van ons zorgsysteem zijn geworden. Regisseurs Nelleke Koop en Stephane Kaas leggen in de zesdelige documentaireserie de tekortkomingen van het zorgsysteem bloot. Door middel van interviews met ervaringsdeskundigen, beleidsverantwoordelijken, wetenschappers en zorgprofessionals. Ondertussen spannen zes mantelzorgers (Seval, Louise, Mariska, Piet, Elly en Marloes) zich non-stop in voor hun naasten en eist de zorg een steeds hogere tol: krijgen ze ooit nog hun eigen leven terug? 

Mantelzorgers Marloes en Seval deden hun verhaal bij Koffietijd. Mariska schoof aan bij Op1 en werd geïnterviewd door Wendy. Ook schreef LINDA. wekelijks over de afleveringen van Kanaal Sociaal.

Benieuwd? De zes afleveringen zijn te bekijken via NPO Start.

Regie: Nelleke Koop, Stephane Kaas en Marinka de Jongh
Producent: New Ams Film Company