Categorieën
Campagnes

Viva La Limburg: Hertog Jan lanceert Grand Prestige Vatgerijpt met Franse smaken

Na maanden van geduld lanceert Hertog Jan vandaag de zesde editie van het exclusieve Grand Prestige Vatgerijpt. De Limburgse brouwerij heeft zich dit jaar laten inspireren door Franse, bourgondische smaken en liet hun kroonjuweel maandenlang rijpen op verschillende houten vaten uit Frankrijk.

De oorsprong van Grand Prestige Vatgerijpt bevindt zich dit jaar in vier verschillende Franse streken. De brouwers reisden af naar het zuidelijke land om de mooiste vaten te selecteren en vulden deze in Arcen met Grand Prestige. In de vatenkelder van de brouwerij kreeg het bier de tijd om te rusten en zijn smaak te ontwikkelen. Na maanden van rijpen creëerden de brouwers vier bijzondere smaken: bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados. Het resultaat is een Bière du Soir, een bier voor in de avond, waarmee de brouwers niet alleen het bier verrijken met Franse invloeden, maar bovendien een Franse traditie naar Limburg halen. 

Meesterbrouwer Micha Peute: “Als ze ergens weten hoe een bourgondische avond eruit ziet, dan is dat in Frankrijk. Toen ik hier samen met nestorbrouwer, en bovendien uitvinder van Vatgerijpt, Gerard van den Broek naar afreisde waren we het er al snel over eens dat we ons kroonjuweel dit keer op de oude vaten van bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados wilden laten rijpen. Stuk voor stuk dranken met een rijke geschiedenis die onze Grand Prestige verrijken met bijzondere smaken.

Nadat we met de campagne van vorig jaar een Effie wonnen, kreeg team HAGENS deze editie opnieuw de eer om een PR strategie & aanpak te ontwikkelen rondom de lancering. De afgelopen weken gaven we een selecte groep van media, influencers en bierliefhebbers een exclusief voorproefje van Vatgerijpt 2022 wat resulteerde in prachtige artikelen van onder andere Entree Magazine, Chapeau!, Foodies en Van Franse Bodem.