Categorieën
Klanten

Loop Earplugs lanceert Engage-oordoppen

Het Belgische oordoppenmerk Loop heeft speciale oordoppen ontwikkeld voor geluidssensitieve mensen. Loop Engage vergemakkelijkt het om te spreken, luisteren en netwerken op luidruchtige plekken.

Uit onderzoek dat het merk uitvoerde onder hun consumenten kwam naar voren dat veel van hen, vooral geluidssensitieve mensen, last hadden van het zogenoemde occlusie-effect bij het gebruik van oordoppen. Occlusie is de technische term voor het hoofd-onder-water gevoel dat de meeste oordoppen veroorzaken, waarbij je eigen stem en andere geluiden lijken te echoën in je hoofd en wat het lastig maakt om een gesprek te voeren. 

Om daar een oplossing voor te bieden, ontwikkelde Loop de nieuwe Engage oordoppen. Deze hebben een rond akoestisch kanaal met een nieuw ontworpen meshfilter zonder membraan, wat het occlusie-effect aanzienlijk vermindert. De oordoppen reduceren tot 16 decibel waardoor onnodige geluiden verdwijnen, en met de Engage Plus kun je dit met nog eens 5 decibel extra dempen.

Eerder ontwikkelde het merk al de Loop Experience (18 dB) die het gehoor beschermen tegen harde geluiden bij festivals en concerten, en daarnaast biedt Loop Quiet (27 dB) dekking voor volledige focus en slaap.