Categorieën
Campagnes

Solidaridad opent Signastore tijdens Black Friday

Het is vandaag Black Friday, de dag waarop merken massaal stunten met torenhoge kortingen. Deze kortingen maken het onmogelijk om een eerlijke prijs betalen voor de grondstoffen, werknemers en productie. Om te strijden voor een leefbaar loon voor textielwerkers, opende Solidaridad deze week de Singastore.

In de pop-up in de Utrechtse winkelstraat verzamelt Solidaridad deze week zoveel mogelijk handtekeningen voor de Good Clothes Fair Pay petitie, een Europees burgerinitiatief voor waar Solidardad zich bij heeft aangesloten. De petitie vraagt Brussel om nieuwe Europese wetgeving wat een eerste stap is naar leefbare lonen.

In de Signastore tekenen bezoekers hun krabbel niet op een standaard A4’tje, maar zetten ze hun handtekening op muren, banken en andere meubelstukken in de ruimte. Kunstenaar JanisdeMan zette als eerste zijn handtekening bij de opening van de Signastore. Solidaridad wil met deze actie laten zien dat je samen meer impact kan maken om zo tot een solidaire wetgeving te komen voor textielwerkers.

De Signastore werd door talloze media onder de aandacht gebracht, zoals NOS en RTV Utrecht en LINDA. Daarnaast zetten ook verschillende influencers hun handtekening op het t-shirt dat ze toegestuurd kregen. HAGENS was verantwoordelijk voor de PR-campagne in deze mooie samenwerking met Kumpany.

Ook je handtekening zetten? Dat kan nog steeds via deze link.