Categorieën
Hagens

Team Hagens is vrij op Keti Koti

Bijna 150 jaar na de afschaffing van de slavernij is 1 juli nog geen nationale herdenkings- en feestdag. Als Team Hagens zijn wij wel vrij om de vrijheid te vieren, de slachtoffers te herdenken en gehoorzaamheid te tonen. Ben/geef jij ook vrij?

Jaarlijks vindt op 1 juli Ketikoti plaats. De dag waarop we het slavernijverleden herdenken en de afschaffing ervan vieren. Voor ons is het erg belangrijk om stil te staan bij het koloniale verleden van Nederland. Want de gevolgen hiervan zijn nog steeds zichtbaar in de huidige samenleving. Ondanks dat er al jaren over wordt gesproken, is 1 juli nog geen nationale vrije dag in Nederland. Wij vinden dat het wel zo zou moeten zijn, want ook het slavernijverleden is onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. Daarom handelen wij ernaar en is 1 juli vanaf nu een vrije dag bij HAGENS.


Stichting Nederland Wordt Beter, FunX en The Black Archives zijn een petitie gestart met als doel om van 1 juli een nationale vrije dag te maken. Teken de petitie op www.ikneemvrijop1juli.nl