Anne Frank Stichting

Elkaar vinden in verschillen

Iedereen kent het verhaal van Anne Frank. Elke dag weer leren kinderen en volwassen over haar tijd in het Achterhuis en het lot dat haar overkwam. Anne’s verhaal is onderdeel van de wereldgeschiedenis. We vertellen het om de oorlog een gezicht te geven, maar ook om ervan te leren; dat intolerantie verschrikkelijke gevolgen kan hebben. Ook anno 2022 krijgen mensen nog steeds te maken met discriminatie, haat en uitsluiting op basis van hun geloof, huidskleur, geaardheid, identiteit en afkomst.

  • Dit deden we
  • Creative direction
  • Brand design
  • Strategy
  • Production
  • Aanpak

    Om aandacht te vragen voor hedendaagse intolerantie ontwikkelde de Anne Frank Foundation in samenwerking met het Berlijnse bureau Innocean een app waarin ze de kamer van Anne Frank digitaliseerden. Daarnaast vertelt de app vier andere verhalen van hedendaagse jongeren die te maken hebben met intolerantie. De app werd gelanceerd op de ‘Internationale Dag van de Verdraagzaamheid’. Acteur Elliot Page werkte op vrijwillige basis aan het project mee. 

    Wij organiseerden dat de jongeren elkaar ontmoetten in het Anne Frank Huis. In Anne’s kamer zagen ze elkaars video’s en gingen daarna met elkaar in gesprek over hoe ze hun uitdagingen hadden overwonnen. Dit materiaal boden we exclusief aan de voor de doelgroep belangrijkste media-outlets.

    Impact

    Nationale en internationale publicaties besteedden aandacht aan de app/de ontmoeting in het Anne Frank Huis. Er was een interview bij Koffietijd! En onder andere NU.nl, LINDA. maar ook internationale titels als The Drum en Adweek schreven over de campagne.

    32

    Publicaties

    €499.000

    Mediawaarde

    11 MLN

    Bereik

    Awards

    2 x Webby Awards

    5 x D&AD Awards

    Cannes Lion

    Cannes Lion