NPO

Internationale series

Kijk, streamingplatforms genoeg. Dat is het probleem niet. Wel problematisch: het gigantische en onoverzichtelijke aanbod. De meeste aanbieders schieten met hagel en doen niet aan noemenswaardige kwaliteitscontrole. Maar er is één dienst die gelijktijdig aanbieder en curator is; die je alleen de allerbeste en exclusieve internationale series voorschotelt. En dat is nog een Nederlandse dienst ook: NPO Plus. Alleen, hoe krijg je die onder de aandacht in al dat streaminggeweld?

 • Dit deden we
 • Strategie
 • PR concept
 • PR stunt
 • Media partnership
 • PR campagne
 • Aanpak

  Om te laten zien dat topseries als Dexter en Sisi exclusief op NPO Plus te zien waren, deden we meer dan alleen de series onder de aandacht brengen. We creëerden lokale en actuele relevantie door meer over de thematiek van de series te praten. Zo boden we rondom de promotie van Vigil, een spannende Britse serie over een moord op een onderzeeër, interview mogelijkheden met een voormalig commandant van een onderzeeër en een oud-minister van Defensie, met als insteek: wat doet het met je om een paar weken op een duikboot te zitten? Bij het geweldige kostuumdrama Sisi lag de focus juist op nostalgie en kerst-sentiment en ging Sisi (niet de echte) tijdens de kerstdagen zingend langs de deuren van media met Oostenrijkse perspakketten. En bij de release van Dexter vermoordden we drie journalisten (nee hoor, grapje).

  Impact

  Steeds meer mensen weten NPO Plus te vinden en het platform manifesteert zich als een serieuze en kwalitatieve streamingdienst. Na de persbenaderingen voor Sisi, Dexter en Vigil was er een piek te zien in het aantal kijkers. NPO Plus wordt daarnaast ook door de pers steeds vaker genoemd als de aanbieder van kwalitatief hoogwaardige series.

  170

  Publicaties

  €2.5 MLN

  Mediawaarde

  47.3 MLN

  Bereik