Spotify

De lokale guide in Nederland

Kleine kans dat ze in Frankrijk weten wie Tino Martin is. Of dat het nogal onwaarschijnlijk is dat ze in Uruguay elke week naar Geuze en Gorgels luisteren. Net zoals vrijwel alle vormen van populaire cultuur zijn muziek en podcasts voor een groot deel cultuur- en landgebonden. Dat iets op Spotify staat betekent niet dat je het leuk vindt, of überhaupt weet te vinden. Andersom geldt hetzelfde.

Als gigantische internationale speler heeft Spotify zelf ook behoefte aan lokale aanbevelingen. Een lokale gids, die ze door het fijnmazige netwerk van de Nederlandse smaak, cultuur, mediagebruik en actualiteit loodst en ze leert over gebeurtenissen en ontwikkelingen die zij op hun beurt kunnen gebruiken om Spotify nog beter te maken voor de Nederlandse consument. HAGENS PR is die gids.

 • Dit deden we
 • Strategie
 • PR concept
 • Media partnership
 • PR campagne
 • Aanpak

  Al vijf jaar zijn wij voor Spotify de boots on the ground in Nederland. Wij zijn hun ogen, hun oren, hun voelsprieten. En hun stembanden. Persaanvragen, media- en influencercontacten, nationale en internationale campagnes, woordvoering, data-analyses, nieuwsbrieven en bovenal: aanbevelingen voor nieuwe muziek en podcasts. Verzin het en wij regelen het.

  Impact

  Die jaarlijstjes die iedereen en zijn moeder deelde op social media, van welke tracks en artiesten het meest beluisterd waren? Inderdaad, Spotify Wrapped is inmiddels zo groot en alomtegenwoordig dat media als de Volkskrant, de NOS, het Jeugdjournaal, NU.nl en Trouw er uitgebreid aandacht aan besteedden. Maar bijvoorbeeld ook de lanceringen van de exclusieve podcasts van Barack Obama en Bruce Springsteen en van Harry en Meghan haalden hier het nieuws.

  126

  Publicaties

  €3.2 MLN

  Mediawaarde

  37.8 MLN

  Bereik